TwitterFacebook

CONTACT

NIEUWSBRIEF

MEELOPEN

WIN AL ONZE WANDELGIDSEN

Nieuwsbrief 18-11-2022

Amsterdam door! Gijs en Floor
Wij zijn altijd nieuwsgierig naar wat andere uitgevers maken en daarom reisde uitgever Vellinga naar de hoofdstad om met Amsterdam door! Gijs en Floor van de kakelverse en frisse Uitgeverij Fjord aan de wandel te gaan. Gijs Stronk en Floor van Spaendonck  leidden hem langs veel plekken die hij nog niet eerder had gezien. En dat wil wat zeggen. Echt leuk! Prachtig en uitnodigend vormgegeven en zichtbaar met veel liefde en enthousiasme gemaakt. We hadden het zelf niet beter kunnen doen! Ook heel geschikt voor als je niet van wandelen houdt en lekker vanuit je leunstoel Amsterdam wilt ontdekken.

Amsterdam in 10.000 stappen
De uitgevers maakten zich een beetje zorgen toe ze met Amsterdam in 10.000 stappen naar de hoofdstad reisden. Deze wandelgids zonder plaatjes en niet heel overzichtelijk kaartmateriaal was niet wat ze gewend waren. Ze waren dus overgeleverd aan enkel een goede routebeschrijving. Maar hun zorgen bleken al snel overbodig, want niet alleen de routebeschrijving bleek helemaal op orde maar ook de verhalen van Goeie Ouwe Koeien Hannah Bakx en Roos Hamelink over de kijkpunten onderweg bleken zeer de moeite waard. De gids is helemaal in zwart-wit uitgevoerd, maar leidt de wandelaar door een veelkleurige wereld. Een echte aanrader dus!

Nog meer moois in Amsterdam
Wij dachten dat we Amsterdam al kenden en dat was een hele terechte gedachte van ons. We liepen in 2015 al 235 kilometers door de hoofdstad om de routebeschrijvingen van Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam te controleren. Dit magnum opus van auteur Alex Buis is zo bijzonder dat we deze spaghettivormige rondwandeling zeker ook nog een keer in omgekeerde richting gaan lopen. En in 2016 gingen we weer naar de hoofdstad met het concept van Gerard Goudriaan voor Amsterdam acht keer anders in de hand. We liepen in 8 wandelingen 68 kilometers lang met iedere keer een andere bril op.