TwitterFacebook

CONTACT

NIEUWSBRIEF

MEELOPEN

WIN AL ONZE WANDELGIDSEN

Nieuwsbrief 08-10-2020

Maandag wasdag
Behalve de meest bijzondere wandelgidsen van Nederland brengen we ook elk jaar een fraaie agenda uit met een bijzonder thema! In de loop der jaren passeerden onder andere vinexwijken, putdeksels, bejaardenhuizen en ijsbanen de revue. Vorig jaar legde Dolph Cantrijn de allermooiste bouwketen van Nederland vast.

Ook dit jaar lag de lat weer hoog. Of beter gezegd: het lijntje hing weer hoog. Het waslijntje wel te verstaan. Truus Wijnen fotografeert al jaren lang waslijntjes op maandag. Waar die obsessie vandaan komt moeten we haar nog eens vragen. Ondertussen is geen wasje meer veilig voor Truus. De meeste wasjes in deze agenda fotografeerde ze dicht bij huis maar ook op vakantie kon Truus het niet laten om zich te verdiepen in de drogende lokale klederdracht.

Met veel genoegen presenteren we dan ook onze nieuwe agenda voor 2021:

MAANDAG WASDAG!

Een mooi cadeau voor Sinterklaas!

Schrijf je in voor deze agenda tot en met maandag 19 oktober.Omdat we niet met restjes willen blijven zitten is deze mooie agenda alleen op basis van inschrijving te koop.  Hij kost € 16,95 en kan tot en met maandag 19 oktober op onze website besteld worden. De bestelde agenda wordt in de eerste week van november bezorgd.

Truus Wijnen
Truus Wijnen kent heel Twente en heel Twente kent Truus Wijnen. Overal waar ze komt wordt ze aangesproken door mensen en waar dat niet gebeurt spreekt ze zelf de mensen aan. Wij gingen regelmatig wandelen met Truus in Twente maar dat schoot nooit op. Er is altijd wel iemand die ze kent en dan moet er nodig worden bijgepraat. En even later kom je weer een waslijn tegen die gefotografeerd moet worden. Maar Truus maakt wel de mooiste wandelgidsen van Twente. Ze wordt niet voor niets de Wandelkoningin van Twente genoemd.

Twaalf Twentse Tochten
De gids Twaalf Twentse Tochten was het debuut van Truus bij onze uitgeverij. In twaalf wandelingen laat Truus Twente op zijn best zien. Haar prachtige foto's sieren de gids en verleiden je om direct je wandelschoenen aan te trekken en naar Twente af te reizen. In 2014 stelde ze deze wandelbundel samen en er zijn er al enkele duizenden van verkocht. Er zijn inmiddels drie drukken van verschenen en nog steeds vindt deze gids gretig aftrek bij de lokale, maar ook de buiten-Twentse wandelliefhebbers. Één van de wandelingen uit deze gids bij Hof Espelo bracht het tot Mooiste Wandeling van het jaar 2015. En terecht!

Wandelen op de Twentse Wallen
Zoals iedereen weet is niet alleen Amsterdam ruim bedeeld met wallen. Ook in het oosten van ons land barst het van de wallen. In de voorlaatste ijstijd ontstaan door het voortstuwende ijs. In Twente wemelt het van de wallen. Namen als Apenberg, Kuiperberg, Tankenberg of Austieberg beloven vergezichten zoals je die alleen in het buitenland verwacht. Truus Wijnen heeft al deze Twentse Wallen beklommen en de mooiste van deze wandeltochten heeft ze in deze gids verzameld. De wandeling over de wallen bij Markelo schopte het tot mooiste wandeling van het jaar 2018. Ook terecht!