TwitterFacebook

CONTACT

NIEUWSBRIEF

MEELOPEN

WIN AL ONZE WANDELGIDSEN

Nieuwsbrief 02-09-2021

De mooiste kasteelwandelingen in Gelderland

Menig Nederlander trekt er in de vakantie op uit om een slordige 600 kilometer naar het zuiden langs de Loire van een paar kastelen te genieten. Routemaker Rob Wolfs en publicist Wim Huijser zochten het in samenwerking met Geldersch Landschap en Kasteelen dichter bij huis en werden verrast door de hoeveelheid kastelen en landhuizen in hun eigen Gelderland. In twaalf prachtige routes regen zij de mooiste landgoederen aaneen.

Ze bezochten ijskelders en zwierven tussen grafheuvels, dwaalden door dichte bossen en coulisselandschappen met telkens weer een verrassend verhaal bij ieder kasteel of landhuis langs hun pad.

De wandelaar krijgt het in deze wandelgids allemaal voorgeschoteld met overzichtelijke kaartjes, prachtige foto's en veel praktische informatie over aanreisroutes, openbaar vervoer en horeca. Er wordt zelfs gewaarschuwd voor geesten uit donkere eeuwen die na zonsondergang een aangename wandeling een onverwachte wending zouden kunnen geven ...

BESTEL DEZE GIDS MET KORTING ...

De mooiste kasteelwandelingen in Gelderland verschijnt pas 22 september maar kan nu al besteld worden voor slechts € 12,50 (na 22 september geldt de landelijke winkelprijs van € 16,95). Een kortingscode is niet nodig! En als u tegelijk nog een tweede gids (dezelfde óf een andere) bestelt betaalt u geen verzendkosten! Uw (eventueel gecombineerde) bestelling wordt z.s.m. ná 22 september verstuurd.

De makers
Rob Wolfs en Wim Huijser maakten eerder al samen de bundel Weldadig Wandelen door de gebieden van de Koloniën van Weldadigheid die sinds juli 2021 behoren tot het Unesco Werelderfgoed en Wandelen in de geest van Jac P. Thijsse, waarin de wandelaar door de favoriete gebieden van deze natuurbeschermer wordt geleid. De cultuurhistorische kennis van Huijser en de wandelroutes van Wolfs staan garant voor een maximale beleving van het landschap. Want wandelend laat dat zich het beste lezen.

Mooie landgoedwandelingen
Dat de combinatie groen en rood ons erg aanspreekt op de uitgeverij hebben we al veel vaker laten zien. Bijzonder in dit kader zijn de landgoedwandelingen van Marycke Janne Naber. Marycke reisde heel Salland en de Achterhoek af op zoek naar de mooiste landgoederen. Ze belde aan en maakte overal een praatje met bewoners. In De mooiste landgoedwandelingen in Salland en De mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek wijst Marycke je de weg naar al die mooie plaatsen. Een mooie aanvulling voor wie straks klaar is met de Gelderse kasteelwandelingen. En als je dan nog niet genoeg kastelen hebt gezien hebben we nog De mooiste landgoedwandelingen van Nederland in ons assortiment. Kasteliger kunnen we Nederland niet maken.

Wandelen in Gelderland
De provincie Gelderland leent zich goed voor mooie wandelingen. En wij kunnen dat weten want we hebben een paar mooie gidsjes in de etalage staan die je alle hoeken van deze gevarieerde provincie laten zien. Wandelen over de onbekende Veluwe en Wandelen op de Veluwezoom tonen je het trotse Veluwemassief. In Wandelen door oneindig laagland en De Loop van de Rijn ontdek je het uitgestrekte landschap tussen de grote rivieren. En de fraaiste coulisselandschappen komen voorbij in Wandelen over de ongebaande paden in de Achterhoek.