TwitterFacebook

CONTACT

NIEUWSBRIEF

MEELOPEN

WIN AL ONZE WANDELGIDSEN

Nieuwsbrief 26-09-2019

De mooiste wijnwandelingen in Nederland

Met onze nieuwe wandelgids De mooiste wijnwandelingen in Nederland verlengen we voor veel wandelaars hun vakantie in Frankrijk. Ze hoeven er alleen niet een hele dag voor in de auto te zitten want ook in Nederland worden er dit najaar druiven geoogst om lekkere wijnen van te maken.

En net als in Frankrijk liggen die wijngaarden op mooie plekken waar de wandelaar goed aan zijn trekken komt. Vinologe Mariëlla Beukers en routemaakster Wanda Catsman kozen tien zeer uiteenlopende plekken uit waar het goed wandelen én wijn drinken is. Mariëlla wijst de wandelaar enthousiast op de verschillende druivenrassen, de zuidhellingen en de geweldige wijnen die deze wijngaarden voortbrengen terwijl Wanda je door het prachtige gebied rondom de wijngaard alvast in de stemming brengt om aan het eind van de wandeling op een terrasje met een lokale wijn de wandelschoenen los te maken en terug te kijken op een fijne dag.

Dus vergeet de lange files op zwarte zaterdag en pak gewoon eens de trein naar een Nederlandse wijngaard en ga wandelen als God in Nederland!

BESTEL DEZE GIDS MET KORTING ...

De mooiste wijnwandelingen in Nederland verschijnt pas 13 oktober maar kan nu al besteld worden voor slechts € 10,- (na 13 oktober geldt de landelijke winkelprijs van € 16,95). Een kortingscode is niet nodig! En als u tegelijk nog een tweede gids (dezelfde óf een andere) bestelt betaalt u geen verzendkosten! Uw (eventueel gecombineerde) bestelling wordt z.s.m. ná 13 oktober verstuurd. 

Mariella Beukers
Mariëlla Beukers is vinoloog, wijnschrijver en historicus. Zij is auteur van Wijn van eigen bodem, over Nederlandse wijn en wijngaarden en Wijnkronieken, over de lange geschiedenis die Nederlanders met wijn hebben. Daarnaast schrijft ze over wijn en wijngeschiedenis op haar website www.wijnkronieken.nl. Maar liever nog dan schrijven verkent ze wandelend de wijngaarden. 

Wanda Catsman
Wanda Catsman is professioneel wandelaar. Zij is vooral bekend van het wandelblog Wanda Wandelt. Daarnaast is zij wandeltrainer, organiseert wandelweekenden en gaat ze er graag op uit om mooie wandelroutes te ontwikkelen rond Nederlandse wijngaarden, om daarna uiteraard te genieten van een mooi glas wijn. 

Wijn in Nederland
Wie aan wijn denkt denkt aan Frankrijk. Aan Bordeaux, Bourgogne en aan Languedoc-Roussillon. Maar ook in noordelijker streken - zo'n 700 kilometer boven Parijs - worden druiven verbouwd en wijn gemaakt. In Nederland zijn er vele tientallen wijngaarden te vinden waar enthousiaste liefhebbers mooie wijnen maken. Veel organisaties houden zich met onze vaderlandse wijn bezig waaronder het Wijnbouwcentrum in Groesbeek.