TwitterFacebook

CONTACT

NIEUWSBRIEF

MEELOPEN

WIN AL ONZE WANDELGIDSEN

Nieuwsbrief 17-12-2020

De beste wandelwensen voor 2021!
Het was een bijzonder jaar voor iedereen en ook voor ons op de uitgeverij. 

Het jaar 2020 begon zoals elk jaar. Goede voornemens voor allemaal nieuwe mooie wandelgidsen. Wij trapten af op 20 januari af met de lancering van Wandelen in Utrecht en dat gidsje werd kort daarna op 6 februari opgevolgd door Zeeuwse zwerftochten. De vaart zat er lekker in. Het beloofde een mooi jaar te worden.

En toen kregen we in maart het coronavirus over de vloer. Opeens werd het overal stil. Contacten werden ontmoedigd. You better walk alone! We stelden nieuwe gidsen uit want grote presentaties met veel wandelaars waren uit den boze. Wel waren we druk met het voorbereiden van nieuwe gidsen voor na de crisis. De horeca was dicht en het openbaar vervoer reed mondjesmaat. 

Maar al snel werd het weer drukker. Heel Nederland ontdekte het wandelen. Dat was zo ongeveer het enige wat je nog kon doen. En we hadden een prachtig voorjaar. We wisten op de uitgeverij niet wat ons overkwam. De wandelgidsen gingen als warme broodjes over de toonbank. We hoefden daarom gelukkig geen gebruik te maken van de regelingen van de overheid.

In de zomer pakten we de draad weer op met nieuwe wandelgidsen. Al met al maakten we dit jaar zeven wandelgidsen. Zes streekwandelgidsen en een mooi nieuw deeltje voor onze wandelen-buiten-de-binnenstad-reeks. We bieden ze in de laatste weken van 2020 nog een keertje met een leuke korting aan.

We wensen al onze wandelaars fijne feestdagen en een mooi en gezond 2021!

Terugblik 2020
We lanceerden in 2020 zeven mooie nieuwe gidsen. 
1. Wandelen in Utrecht
2. Zeeuwse zwerftochten
3. Wandelen in het Rijk van Nijmegen
4. Wandelen buiten de binnenstad van Zwolle
5. Wandelen in Rijnland
6. Wandelen in het Vechtdal
7. Wandelen in Groot Amsterdam
Voor alle nieuwe wandelaars die in 2020 bij onze uitgeverij zijn aangehaakt bieden we de kans om nog één keer voor weinig hun collectie aan te vullen. Daarvoor hebben we eenmalig alle tientjesacties van dit jaar gebundeld. Voor 7 tientjes sturen we je de hele collectie van 2020 toe. Je kunt de Terugblik 2020 bestellen tot 3 januari 2021.


Specials
De meeste van onze wandelgidsen maken we voor het grote publiek maar zo nu en dan krijgen we opdracht om speciale gidsjes te maken. Vorig jaar maakten we een mooie gids met lunchpauzewandelingen voor Hogeschool Inholland. In het voorjaar van 2020 verscheen Amsterdam for lawyers. Onze auteur Kees Volkers stelde deze gids samen in opdracht van de Amsterdamse Orde van Advocaten. Wandelen door Amsterdam met een juridische bril op. Deze gidsen zijn (helaas) niet bij ons te koop. Wel te koop in de webshop is De alternatieve Sallandse wandelvierdaagse met vier prachtige Sallandse wandelingen en een heuse medaille. Tot 1 mei kun je nog terecht op de stempelposten om je medaille te verzilveren. We hopen natuurlijk van harte dat organisaties ons ook in 2021 weer weten te vinden voor mooie specials!

Wat gaan we doen in 2021
In 2021 gaan we doen wat we al jaren doen: de mooiste wandelgidsen van Nederland maken. We trappen af met Wandelen in Twente door Truus Wijnen. Loek en Irene Heskes wandelden buiten de binnenstad van Dordrecht en ook hun gids staat in de steigers. En Marycke Naber deed hetzelfde buiten de binnenstad van Groningen. En daarna? Onze auteurs dragen veel nieuwe ideeën aan en daar gaan we graag mee aan de slag. Zo zijn er ideeën voor nieuwe stadswandelgidsen in Amersfoort, Rotterdam en Haarlem. En lopen onze auteurs te popelen om Het Gooi, Midden-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen te gaan verkennen. Het belooft een prachtig wandeljaar te worden!