TwitterFacebook

CONTACT

NIEUWSBRIEF

MEELOPEN

WIN AL ONZE WANDELGIDSEN

Nieuwsbrief 08-06-2017

AANBIEDING: Een wandeling rondom Zuid-Limburg. Tot en met 24 juni voor slechts 10 euro

"NIET VOOR WATJES!"

Alex Buis is geen man van de gebaande paden. Na zijn Magnum Opus Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam vond hij rondom Zuid-Limburg een compleet nieuwe uitdaging. In 11 etappes van gemiddeld 25 kilometer komt de wandelaar terecht op plaatsen waarvan hij het bestaan niet had kunnen vermoeden. Zorgvuldig vermijdt hij in deze gids de platgetreden wandelpaden van ons toeristische Limburg. Het zijn stevige wandelingen langs ingeslapen dorpjes, waar de plaatselijke bevolking nog opkijkt als een toerist aan de toog verschijnt en meegeniet van een goede pot bier. Hij doet in zijn tocht van 11 etappes maar liefst drie landen aan en -als we Neutraal Moresnet nog mee zouden rekenen- eigenlijk vier. Hij doorkruist het ene na het andere taalgebied en de wandelaar moet doorlopend schakelen van Duits naar Frans en Nederlands. Misschien kan hij in het voormalige Neutraal Moresnet zelfs nog met Esperanto terecht.?Het is een op en top internationale wandeling waarbij alle begin- en eindpunten rechtstreeks met de bus of met de trein vanuit Zuid-Limburg bereikbaar zijn.

Onze vaste klanten, meelopers ?n prijsvraagdeelnemers krijgen de mogelijkheid de gids al extra voordelig in huis te hebben n?g voordat deze in de winkel ligt.

BESTEL DEZE GIDS MET 5 EURO KORTING!

Deze gids verschijnt pas 24 juni maar kan nu al besteld worden voor slechts %u20AC 10,- (na 24 juni geldt de landelijke winkelprijs van %u20AC 14,95). Een kortingscode is niet nodig! En als u tegelijk nog een tweede gids (dezelfde ?f een andere) bestelt betaalt u geen verzendkosten! Uw (eventueel gecombineerde) bestelling wordt z.s.m. n? 24 juni verstuurd.

?

De maker
Alex Buis (Amstelveen, 1979) heeft Nederlandse Taal en Letterkunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en was tijdens zijn studie redacteur van het literaire studenten tijdschrift Moxi. Nadat hij in de jaren '90 met zijn opa het Pieterpad had belopen volgden nog vele andere LAW's en wandelde hij in een aantal vakanties van Nederland naar de Middellandse Zee via de GR5.

In 2012 schreef hij Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam. Na dat wandelproject in het drukke en stedelijke gebied rondom de hoofdstad was Alex aan een nieuwe uitdaging toe en vond die nét buiten Limburg. Net als in Amsterdam zocht hij ook hier de periferie op. Hij sliep in obscure hotels of op verlaten campings en liep meerdere malen dezelfde routes als hij toch net weer dat andere, kleinere, paadje leuker vond.


Kom naar de presentatie
Nog nooit eerder presenteerden wij een wandelgids in het buitenland. En één keer moet de eerste keer zijn. Voor de presentatie van 'Een wandeling rondom Zuid-Limburg' gaan we naar Neutraal Moresnet. Op zaterdagmiddag 17 juni wandelen we er vanuit Vaals naar toe. We doorkruisen het voormalige ministaatje en eindigen in het Geuldalmuseum in Kelmis waar het eerste exemplaar het levenslicht zal zien. Auteur Alex Buis zal voor deze gelegenheid speciaal een toespraak in het Esperanto voorbereiden.

En u kunt daar bij zijn! Voor iedereen die naar Kelmis komt ligt er een gratis gidsje klaar en een pintje in de lokale Ratskeller. Meer informatie en aanmelden kan op onze website.


Nog meer Limburg!
Voor wie wandelen buiten Limburg nog een brug te ver vindt hebben wij twee hele mooie andere Limburgse wandelgidsjes op de plank.

In Lopen door Limburgs Heuvelland zijn de allermooiste uitzichten, holle wegen, steile bergpaadjes en glooiende karrensporen vakkundig aan elkaar geregen tot stuk voor stuk prachtige wandelingen. Altijd voorzien van de broodnodige horeca want wandelen in Zuid-Limburg maakt immers dorstig. 

Lopen door landelijk Limburg laat de wandelaar al het moois in Noord-Limburg zien waaraan de meeste mensen - onterecht - snel voorbijrijden op weg naar het zuiden. Een onontdekte wereld.

Onze zandpadgarantieman Rob Wolfs heeft samen met Rutger Burgers weer zoveel mogelijk onverharde paden opgenomen in zijn routes. Zo wordt je niet van je sokken gereden door auto's en de onvermijdelijke elektrische fietsen.