TwitterFacebook

CONTACT

NIEUWSBRIEF

MEELOPEN

WIN AL ONZE WANDELGIDSEN

Nieuwsbrief 26-04-2019

Koopt bij den reisboekhandel - en doe de eigenaar de groeten van ons!

Wij vinden het heel leuk als mensen op onze website komen. En we vinden het nog leuker als mensen daar onze wandelgidsen kopen. Hoewel? We realiseren ons dat elke wandelgids die wij via het internet verkopen niet in een echte boekwinkel wordt verkocht. We houden ons zelf maar voor dat niet iedereen in de buurt van een reisboekwinkel woont. En ook de meeste andere boekwinkels hebben vaak maar een bescheiden aanbod als het gaat om mooie Nederlandse wandelgidsen. Het is en het blijft een niche waarin we werken.

Werken in een snoepwinkel
Er zijn een zevental zuivere reisboekwinkels in Nederland. Dat zijn echte snoepwinkels. Het lijkt ons verschrikkelijk om er te werken. De hele dag komen er mensen binnen die de mooiste gidsen kopen om er mee op reis te gaan. En als reisboekenverkoper blijf je in je winkel achter ...

Reisboekwinkel Interglobe - onze topverkoper!
Voor Hans van der Doorn van Reisboekwinkel Interglobe aan de Vinkenburgstraat in Utrecht is dat geen probleem. Hij heeft vroeger meer dan genoeg gereisd. Meer dan veel van de klanten die zijn winkel bezoeken. Om zijn reizen te betalen schreef hij veel reisgidsen en werkte hij in boekhandels. Vanaf 1983 is hij eigenaar van Reisboekwinkel Interglobe. 

Voor ons is Reisboekwinkel Interglobe een bijzondere winkel. In geen enkele andere winkel werden in 2018 zo veel Gegarandeerd Onregelmatige wandelgidsen verkocht als bij Interglobe. Alleen het dikke blauwe internetmannetje verkocht nog meer maar die heeft geen echte winkel waar het naar boeken ruikt en je de gidsen kunt bekijken voordat je ze koopt.

Maar er zijn nog meer ...
Hieronder introduceren we een aantal van de mooiste reisboekwinkels van Nederland: De Noorderzon, Stanley en Livingstone en De Zwerver. Maar er zijn nog meer van die interessante winkels. En altijd wel eentje bij u in de buurt! Klik hier voor een overzicht van alle reisboekwinkels in Nederland.

Den Haag - Stanley en Livingstone
Stanley en Livingstone is gevestigd in de Schoolstraat in Den Haag en waarschijnlijk de meest sfeervolle reisboekwinkel van Nederland. Het is een feest om tussen de bruine kasten en de grote aantallen globes en landkaarten te struinen. Je vakantie begint bij Harry en Nasja Berg in de winkel. Stanley en Livingstone bestaat al sinds 1993 en Harry en Nasja hebben er geen dag spijt van dat ze deze reisboekwinkel zijn begonnen. Wat wij natuurlijk leuk vinden aan hun winkel is dat je overal die mooie Gegarandeerd Onregelmatige wandelgidsjes van ons tegenkomt.

Arnhem - De Noorderzon
Midden in Arnhem ligt Reisboekwinkel De Noorderzon. Leon Receveur is eigenaar van de winkel en hij heeft al ruim 30 jaar ervaring waardoor hij zijn klanten goed kan adviseren. De Noorderzon heeft naast een harde kern van wandelen-fietsen-reizen ook veel titels uit aanverwante categorieën (reisverhalen, natuurgidsen, boeken over geografie en geschiedenis). In De Noorderzon worden veel lezingen en presentaties gehouden die verband houden met reizen in de brede zin des woords. Behalve reisboekhandel is De Noorderzon ook uitgever van wandelkaarten (de Trage Padenkaarten).

Groningen - De Zwerver
In de Oude Kijk in 't Jatstraat in Groningen zit de noordelijkste reisboekwinkel van Nederland. Thijs Buiting verkoopt al meer dan 25 jaar reisboeken in Reisboekwinkel De Zwerver. Hij was één van de eersten die actief met verkoop via internet aan de gang ging - en niet zonder succes. Veel boeken en gidsen die hij verkoopt vinden dan ook via de post de weg naar klanten. De mensen die voor Thijs werken hebben veel gereisd en kunnen dus uit ervaring veel over alle mogelijke bestemmingen vertellen: van hiken in Australië tot kanovaren door Frankrijk en van fietsen in Mongolië tot wandelen in Groningen.