TwitterFacebook

CONTACT

NIEUWSBRIEF

MEELOPEN

WIN AL ONZE WANDELGIDSEN

Nieuwsbrief 23-04-2021

Landgoedwandelen in Nederland
Wij houden op de uitgeverij erg van de combinatie groen met rood. Groen staat voor de natuur: voor bomen, planten, vogels en dieren. Voor het landschap. Rood is de kleur van steen, van bebouwing, van menselijke activiteit, van cultuur. Beide zijn interessant en de mix van beide nog meer.

Veel van onze gidsen kennen de mix van groen en rood en wij weten dat wandelaars dat ook waarderen. Landgoedwandelingen zijn wat ons betreft de ultieme mix van groen en rood. Marycke Naber schreef voor ons twee gidsen vol met landgoedwandelingen. Eerst een voor Salland en later nog een voor de Achterhoek. De tweede druk van de gids van Salland is vandaag op het hoofdkantoor afgeleverd. Het ruikt er naar verse inkt ...

Wat maakt landgoedwandelen zo leuk? Is het die ideale mix van groen en rood? Is het de hang naar vroeger toen beter gesitueerden in de zomer de stad ontvluchtten naar mooie buitenplaatsen. Het zijn nog steeds oases van rust in ons landschap, waar je met een beetje geluk nog de paard en wagens hoort ratelen op de keien.

Marycke Naber rijgt in haar gids de mooiste landgoederen aaneen. En zo nu en dan maakt ze een praatje met de bewoners of beheerders. De interviews geven een mooi inzicht in het leven op een landgoed in het huidige tijdsgewricht.

Onlangs bracht Roots ook een landgoedwandelgids op de markt. De titel vonden we niet heel erg origineel maar qua inhoud hebben ze een heel andere landgoedwandelgids gemaakt dan wij. De focus ligt bij Roots veel meer op de beleving van de natuur. Hun gidsen zijn erg groen en vertellen veel meer over flora en fauna dan onze gidsen. Leuk om te lezen en leuk om mee op stap te gaan. Wij bieden deze gidsĀ  dan ook graag bij onze eigen wandelaars aan.

De mooiste landgoedwandelingen in Salland
Auteur Marycke Naber woont in Zwolle en het was dan ook logisch dat ze eerst een gids met landgoedwandelingen ging maken bij haar eigen woonplaats in de buurt. In De mooiste landgoedwandelingen in Salland rijgt ze de mooiste plekjes van Salland aaneen. De tweede druk ligt inmiddels op het hoofdkantoor. Bezitters van een eerste druk kunnen voor de meest actuele routebeschrijvingen en tracks terecht op Wandelzoekpagina.

De mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek
Na het succes in Salland zocht Marycke het wat verder van huis. Ze stapte op de trein naar Zutphen en trapte vandaar met haar onafscheidelijke vouwfietsje de Achterhoek in. Ook in de Achterhoek wemelt het van de landgoederen gelegen in de fraaiste coulisselandschappen van Nederland. Opnieuw ging Marycke in gesprek met bewoners en beheerders en ze schreef de mooiste achtergrondverhalen op.

De mooiste landgoedwandelingen van Nederland
In De mooiste landgoedwandelingen van Nederland nemen de makers je mee naar alle windstreken van ons land. In de gids staan 16 landgoedwandelingen en 4 ommetjes. Bij elk landgoed kun je lezen wat er aan bijzondere planten en dieren te zien is. De gids is een uitgave van Roots Magazine, een onafhankelijk magazine met interessante reportages en columns over de natuur in Nederland.