TwitterFacebook

CONTACT

NIEUWSBRIEF

MEELOPEN

WIN AL ONZE WANDELGIDSEN

Nieuwsbrief 07-03-2019

Denkend aan Holland ...

Denkend aan Holland
zie ik breede rivieren
traag door oneindig
laagland gaan

Wie kent ze niet? De eerste regels van het gedicht Herinnering aan Holland van H. Marsman. Het rivierenland inspireerde vele Nederlandse dichters waaronder ook Martinus Nijhoff die het gedicht De moeder de vrouw schreef over de Waalbrug bij Zaltbommel en dat werd het thema voor de Boekenweek van 2019. Onze auteur Wim Huijser verzamelde gedichten over de Nederlandse rivieren en stelde er een omvangrijke bloemlezing mee samen. Op 21 maart verschijnt bij Uitgeverij Rainbow een bloemlezing van zijn hand: Langs brede rivieren.

Dat mooie thema konden we natuurlijk niet laten lopen. De rivieren inspireerden niet alleen dichters maar ook onze wandelroutemakers. Zo bezong Loek Heskes in 2016 al wandelend De Loop van de Rijn en in 2017 gingen Rob Wolfs en Ad Snelderwaard Wandelen door oneindig laagland.

De Boekenweekbox
Voor ons een mooie reden om in het kader van de Boekenweek een mooi aanbod samen te stellen: de Boekenweekbox. 27 wandelingen en 190 gedichten over het Nederlandse rivierenlandschap. Los kosten de boeken ruim 50 euro. De Boekenweekbox kost u slechts € 29,95. Bestelde Boekenweekboxen worden in de Boekenweek (23 tot en met 31 maart) verstuurd.

Loop mee met Wim Huijser in Luiletterland
Op vrijdagmiddag 29 maart gaan we literair met Wim Huijser aan de wandel. We lopen een mooie route rondom het Gelderse Neerijnen en al wandelend zal Wim de wandelaars literair gaan onderhouden. Hij vertelt over de kastelen die we passeren, leest voor uit de roman Strikt van Minke Douwesz, beschrijft de relatie tussen de rivieren en poëzie, schetst de dreiging van de rivier, het dijkleger, dijkverzwaringen en wat er verder nog passeert. Verderop in de nieuwsbrief leest u meer.

Wim Huijser
Wim Huijser is schrijver/publicist en biograaf van de schrijver C. Buddingh' (1918-1985). Hij schreef ruim twintig boeken over het bladenvak, psychologie, kunst, geschiedenis, literatuur en landschap en is medewerker van verschillende publiekstijdschriften. De laatste jaren schrijft hij vooral over wandelen en ontwikkelingen in het Nederlandse cultuurlandschap. Hij werd een aantal keren genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs. Voor onze uitgeverij schreef hij in 2017 samen met Rob Wolfs de gids Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse.

Loop mee met Wim Huijser in Luiletterland
Op vrijdagmiddag 29 maart gaan we literair met Wim Huijser aan de wandel. We lopen de fraaie Trage Tocht Neerijnen die is opgenomen in de gids Wandelen door oneindig laagland. De wandeling start vanuit het Stroomhuis in Neerijnen en is ongeveer 10 kilometer lang. Kosten voor deelname bedragen € 22,50 en dat is inclusief koffie en een hapje en een drankje en een exemplaar van de gids Wandelen door oneindig laagland. Aanmelden kan (en moet) op onze website: aanmelden wandeling.

Langs brede rivieren
We herkennen de boeken van Uitgeverij Rainbow aan de regenboog op de cover. De boeken van Rainbow vormen een boekenreeks van nationale en internationale boeken, bloemlezingen en dichtbundels binnen het Nederlands taalgebied. Wim Huijser stelde voor Rainbow de bloemlezing Langs brede rivieren samen: 190 gedichten verzameld die geïnspireerd zijn op het rivierenlandschap. Samen met Wandelen door oneindig laagland en de Loop van de Rijn in onze Boekenweekbox.