TwitterFacebook

CONTACT

NIEUWSBRIEF

MEELOPEN

WIN AL ONZE WANDELGIDSEN

Nieuwsbrief 14-10-2021

Ode aan het onverharde wandelen
Zand tussen je tenen en modder in je profiel en als dat indroogt heb je de hele keet vol met opgedroogde klei liggen. Het weegt allemaal niet op tegen het genot van wandelen over onverharde paden. Stichting Wandelnet treedt met haar oktober-campagne voor het onverharde pad in de sporen van onze Zandpadgarantieman, Rob Wolfs, die zweert bij onverhard wandelen.

Onverharde paden brengen je dichter bij de natuur, zijn minder druk en kronkelen altijd door mooie bossen en velden of volgen een kabbelend beekje naar een mooie vijver. Ze voeren je over grasdijkjes door klaphekjes en over overstapjes naar een uitbundig bloeiende weide met misschien wel een wild beest. En hetzelfde pad ziet er in de herfst misschien nog wel sfeervoller uit met in spinnewebben gevangen dauwdruppels en opwaaiende herfstbladeren.

Gratis het zandpad op
Wandelnet heeft per provincie een prachtig (vrijwel) onverhard pad uitgezocht. Op hun website tref je dus twaalf wandelingen met zandpadgarantie aan.

Zandpadgarantiebox
In 2015 introduceerden wij de zandpadgarantiebox: toentertijd een doosje met vijf wandelgidsen met Trage Tochten van Rob Wolfs en Rutger Burgers en een zandpadgarantie van 70%. Inmiddels bestaat de Zandpadgarantiebox uit twaalf van deze gidsen en loop je nog altijd 7 van elke 10 kilometer onverhard.

Nog meer gratis onverharde wandelingen
En kun je maar geen genoeg van de Trage Tochten krijgen dan is er altijd nog Wandelzoekpagina met maar liefst 600 wandelingen met zandpadgarantie. Speciaal voor de maand van het onverharde pad hebben de auteurs voor iedere provincie een gratis wandeling downloadbaar gemaakt.

Asfaltgarantie
Heb je nu helemaal geen zin in zand in je schoenen dan kun je natuurlijk altijd grasduinen in onze collectie stadswandelgidsen of thematische wandelgidsen. Die trekken zich niets van een asfaltstrookje aan en zijn zeker in het najaar de moeite waard om mee op pad te gaan.

Wandel mee met Cock en Peter
In hun nieuwste gids Wandelen in Schieland en de Krimpenerwaard zoeken Cock Hazeu en Peter Kuiper zo veel mogelijk verkeersluwe paden op. Binnenkort gaan de mannen weer aan de wandel en u kunt mee. Op vrijdag 22 oktober kunt u meelopen in Stolwijk en genieten van de mooiste plekjes van de Krimpenerwaardn. En een week later op vrijdag 29 oktober gaan ze wandelen vanuit Rotterdam Ommoord. Meelopen kost € 22,50 en dat is inclusief een consumptie en een wandelgids. Aanmelden kan op onze website.

De Zandpadgarantiebox
Van de bijna 600 Trage Tochten op Wandelzoekpagina zijn er een groot aantal (regionaal) gebundeld in 12 wandelgidsen. En die 12 wandelgidsen hebben wij weer als setje bij elkaar gevoegd. In de Zandpadgarantiebox zitten 12 mooie wandelgidsen met wandelingen met minimaal 70% zandpadgarantie. De gidsen laten je heel Nederland zien. Van Drenthe tot Limburg en van de omgeving van Amsterdam tot diep In de Achterhoek. En die 12 gidsen kosten omgerekend maar een tientje per stuk. Geen geld voor zoveel zand in je schoenen ...

De mooiste vinexwandelingen
Van al dat onverharde wandelen krijg je over het algemeen heel vieze schoenen en we kunnen ons best voorstellen dat niet iedereen daar van houdt. Voor die wandelaars hebben we De mooiste vinexwandelingen. De meeste vinexwandelaars zijn in het begin war huiverig voor het wandelen door al die spiksplinternieuwe wijken maar als ze één keer aan deze bijzondere wandelgids begonnen zijn verslinden ze alle wandelingen. De wandelgids voor iedereen die in stedenbouwkunde en architectuur geïnteresseerd is.