TwitterFacebook

CONTACT

NIEUWSBRIEF

MEELOPEN

WIN AL ONZE WANDELGIDSEN

Nieuwsbrief 06-07-2020

Onze auteurs gaan vreemd!
We zijn al weer 13 jaar bezig met het maken van de mooiste wandelgidsen van Nederland. Op de een of andere manier zijn we daar ingerold. Dat is ten eerste onze eigen verdienste want we houden erg van wandelen én boeken maken. En wat is er mooier dan van je hobby je werk maken? Inmiddels zijn we ruim 60 wandelgidsen verder en we hebben er nog steeds plezier in.

Maar we zouden ons werk niet kunnen doen zonder al onze auteurs. Mannen en vrouwen die niets liever doen dan mooie wandelingen bedenken. We zijn blij met ze en doen er alles aan om ze aan ons te binden. We zorgen goed voor ze en maken van elke gids die ze samenstellen een juweeltje.

Voor sommige van onze auteurs is de behoefte om boeken te maken zo groot dat ze aan ons niet genoeg hebben. Ze maken ook boeken voor andere uitgeverijen. Meestal gaat het dan om boeken of gidsen die niet in onze verzameling passen maar soms hadden we ze ook wel zelf willen maken.

Hieronder presenteren we er een paar. Het zijn stuk voor stuk mooie gidsen die we graag zelf hadden willen maken. Nu hebben andere uitgeverijen dat gedaan en het moet gezegd: het ziet er allemaal goed uit. We bieden ze daarom ook graag aan onze klanten aan.

Wim Huijser - Pad van de Vrijheid - Uitgeverij Blauwdruk
Charles Aerssens - De mooiste netwerkwandelingen: Hart van Brabant - Uitgeverij Elmar
Kees Volkers - 175 jaar Utrecht Spoorstad - Stokerkade Cultuurhistorische Uitgeverij  

Pad van de Vrijheid - Wim Huijser
Op 26 juni verscheen de gids Pad van de Vrijheid. Onze auteur Wim Huijser (bekend van Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse en Weldadig Wandelen) schreef er aan mee. Het is een bijzondere gids met een verhaal. Het Pad van de Vrijheid is een meerdaagse wandeling rond Wageningen, waar 75 jaar geleden de vrede werd getekend. 13 etappes voeren je over de Grebbeberg, de Veluwezoom en door de Betuwe en de Gelderse Vallei. Deze gebieden waren het strijdtoneel van belangrijke veldslagen in de Tweede Wereldoorlog waaronder de slag om de Grebbeberg en operatie Market Garden. Het pad is een initiatief van Stichting Pad van de Vrijheid en de gids wordt uitgegeven door Uitgeverij Blauwdruk.  

De mooiste netwerkwandelingen: Hart van Brabant - Charles Aerssens
Samen met zijn vriend Theo Halin stelde Charles Aerssens (van Wandelen in het hart van Brabant) een mooi gidsje samen voor Uitgeverij Elmar met knooppuntwandelingen in Brabant. Deze voormalige gymnastiekleraar is een begenadigd wandelaar en loopt al jaren met zijn Lange Afstand Wandelvereniging Via-Via door Brabant. En hij is vrijwilliger bij Visit Brabant, de organisatie die verantwoordelijk is voor de Brabantse wandelknooppuntpaaltjes. Hij loopt altijd met een schroevendraaier op zak om de nummertjes op zijn netwerkpaaltjes vaster te draaien. Overigens is Charles niet onze enige auteur die bij Uitgeverij Elmar gidsjes maakt. Ook Rutger Burgers, Menno Zeeman, Rob Wolfs en Ad Snelderwaard maakten mooie netwerkwandelgidsen met routes langs knooppunten door het hele land. Je vindt ze allemaal op onze website.

175 jaar Utrecht Spoorstad - Kees Volkers
Kees Volkers is een van onze sterauteurs. Hij schreef meerdere stadswandelgidsen voor ons van Utrecht, Rotterdam, Nijmegen en Eindhoven. Als omgevingshistoricus is hij in zijn element wanneer hij mag schrijven over industrieel erfgoed. En dat is er nog volop in Nederland. Behalve voor ons schrijft Kees ook voor Stokerkade Cultuurhistorische Uitgeverij in Amsterdam. Vorig jaar stelde hij het boekje 175 jaar Utrecht Spoorstad samen. Niet helemaal een wandelgids zoals wij die zouden maken want er staan maar één wandeling en één fietstocht in. Maar die voeren allebei langs plaatsen in Utrecht waar nu nog van alles aan spoorwegerfgoed te zien is. Wees er snel bij want het duurt niet lang meer voor er overal nieuwbouw staat!