TwitterFacebook

CONTACT

NIEUWSBRIEF

MEELOPEN

WIN AL ONZE WANDELGIDSEN

Nieuwsbrief 25-02-2021

Wandel met je smartphone buiten de binnenstad
De wandelen-buiten-de-binnenstad-reeks is er nu ook voor de smartphone. Onze digitale partner-in-crime Stefan Horn van Wandelzoekpagina heeft een app ontwikkeld waarmee je de stadswandelingen uit onze wandelen-buiten-de-binnenstad-reeks kunt maken. Deze nieuwe app neemt je mee langs mooie en onbekende plekjes en vertelt over bezienswaardigheden onderweg.

Met de nieuwe Buiten-de-binnenstad-app heb je op je mobiele telefoon een digitale wandelgidsgids bij de hand die je wijst op de leuke, fraaie en bijzondere plekken die je tegenkomt tijdens deze afwisselende stadswandelingen. De app toont een wandelkaart met ingetekende route en je huidige locatie. Je hebt de keuze uit 3 verschillende soorten kaarten. De app geeft een signaal als je een kijkpunt nadert maar ook als je afwijkt van de route.

De Buiten-de-binnenstad-app is gratis. Je kunt de steden vanuit de app tot en met 11 maart met KORTING voor 4,49 euro per stuk aanschaffen en krijgt dan alle wandelingen in deze stad. Na 11 maart kosten de steden 6,99 euro.

Download de app in de App Store (voor iPhone) of Play Store (voor Android). De volgende steden zijn nu al beschikbaar:
* Amsterdam. De route door Amsterdam is ingedeeld in 14 etappes van 12 tot 22 km. Sommige van deze etappes zijn echte stadswandelingen, andere maken de overgang van stad naar buitengebied of andersom en er zijn een aantal groene wandelingen.
* Arnhem. Beklim de Geitenbult, wandel door de parken, eet een frietje bij de Saks, rijd in een trolleybus, ontdek de nieuwste wijk en ervaar de historie van deze prachtige stad in de oksel van de Rijn en de IJssel.
* Eindhoven. Eindhoven is rijk aan historische structuren, zoals oude uitvalswegen en dorpskernen, en beken die vanuit de Kempen de stad binnenstromen. Op het gebied van stedenbouw, industrieel erfgoed en architectuur heeft Eindhoven veel te bieden.

Binnenkort volgen in de Buiten-de-binnenstad-app de steden Den Haag, Groningen, Nijmegen, Rotterdam. Utrecht en Zwolle.

Meer informatie over deze goedkope kennismaking vind je op Wandelzoekpagina

Wandelen buiten de binnenstad van ...
De wandelen-buiten-de-binnenstad-reeks is een van de paradepaardjes van onze uitgeverij. Nadat Anton Rosmüller en Kees Volkers in 2008 de rij openden met Wandelen buiten de binnenstad van Utrecht volgden al snel delen voor de andere grote steden in de Randstad. En inmiddels hebben verschillende auteurs ook voor Eindhoven, Nijmegen, Arnhem en Zwolle zo'n mooie stadswandelgids gemaakt. Op dit moment leggen we de laatste hand aan gidsen voor Dordrecht en Groningen. Die verschijnen later dit jaar.

Acht keer anders ...
Met de acht-keer-anders-reeks kijken we op een heel andere manier naar steden. Auteur Gerard Goudriaan stippelde in Amsterdam een achttal wandelingen uit met elk een eigen invalshoek: maritiem verleden, bekende Amsterdammers, hofjes in de stad, muurschilderingen, etcetera. Ook voor Utrecht is er sinds 2 jaar een acht-keer-anders-gidsje. In de loop van 2021 verschijnt Rotterdam acht keer anders en daarna reist Gerard direct door naar de Hofstad om daar ook een achttal wandelingen met net zo veel interessante thema's uit te zetten.

Dat gaat naar Den Bosch toe ...
Den Bosch is een verhaal apart want in Den Bosch wonen De Paadjesmakers. Maarten Sterneberg en Marie José van der Linden maken al jarenlang mooie stadswandelingen in en rond Den Bosch. Toen ze er een mooi gidsje van gingen maken hadden was onze aandacht gewekt. Wij hadden natuurlijk liever zelf een gidsje buiten-de-binnenstad van Den Bosch gemaakt maar Wandelen in de omgeving van 's-Hertogenbosch mag er zeker zijn. We zetten hem graag in onze eigen etalage net als de cultuurhistorische wandelgids Linie 1629.