TwitterFacebook

CONTACT

NIEUWSBRIEF

MEELOPEN

WIN AL ONZE WANDELGIDSEN

Nieuwsbrief 11-10-2018

Wandel met Truus Wijnen op de Twentse Wallen

Zoals iedereen weet is Amsterdam ruim bedeeld met wallen. Maar ook in het oosten van ons land barst het van de wallen. Stuwwallen wel te verstaan. In de voorlaatste ijstijd ontstaan door het voortstuwende ijs. Duidelijk herkenbare plooien en glooiingen in het landschap zijn het nog steeds zichtbare gevolg. Op de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug zijn deze stuwwallen het duidelijkst te zien. Maar ook verder in Twente wemelt het van de wallen. Namen als Apenberg, Kuiperberg, Tankenberg of Austieberg beloven vergezichten zoals je die alleen in het buitenland verwacht. 

Truus Wijnen, Tukker in hart en nieren, heeft al deze Twentse Wallen beklommen en de mooiste van deze wandeltochten heeft ze in een wandelgids verzameld. Geniet van fraaie vergezichten, kronkelende bergpaden en diepe dalen. En dat allemaal dichtbij huis in Twente. 

BESTEL DEZE GIDS MET KORTING ...

Wandelen op de Twentse Wallen verschijnt pas 27 oktober maar kan nu al besteld worden voor slechts € 10,- (na 27 oktober geldt de landelijke winkelprijs van € 14,95). Een kortingscode is niet nodig! En als u tegelijk nog een tweede gids (dezelfde óf een andere) bestelt betaalt u geen verzendkosten! Uw (eventueel gecombineerde) bestelling wordt z.s.m. ná 27 oktober verstuurd. 

PS Als u in één bestelling 2 of meer wandelgidsen van ons bestelt krijgt u gratis een exemplaar van onze jubileumbundel Alle 13 goed! erbij!

... OF KOM NAAR DE PRESENTATIE!

Kom naar de presentatie op zaterdag 27 oktober in Markelo. Wethouder Pieter van Zwanenburg van de Gemeente Hof van Twente zal daar om 10.30 uur het eerste exemplaar van de gids in ontvangst nemen. Samen met auteur Truus Wijnen wandelen we de mooiste wandeling van Nederland over de Markelose Berg (13 km). Het bijwonen van de presentatie kost 15 euro per persoon en daarvoor krijg je koffie met wat lekkers vooraf en ook nog een drankje ná de wandeling. En je krijgt een  exemplaar van de wandelgids en die kun je natuurlijk direct door Truus Wijnen. Schrijf je op tijd in want het aantal 'kaarten' is beperkt.

Truus Wijnen
Truus Wijnen kent iedereen in Twente en iedereen in Twente kent Truus Wijnen. Zo lijkt het als je met Truus aan de wandel bent in Twente. Ze spreekt iedereen aan - ook mensen die ze nog niet kent - en dan is er altijd wel weer een gemeenschappelijke kennis. Ze kent overal haar adresjes -  en die laat ze graag aan iedereen zien. Je kunt je in Twente geen betere gids wensen. 
Het wandelen heeft Truus danig in haar greep en ze deelt het graag met iedereen. Ze Twittert zich een slag in de rondte en heeft haar eigen weblog Over wandelen gesproken waar wandelaars ideeën kunnen opdoen. Regelmatig organiseert ze begeleide wandelingen voor haar steeds groter wordende schare fans.  


De mooiste wandeling van Nederland
De wandeling over de Markelose Berg (wandeling nummer 11 in de gids) is in 2018 door de bezoekers van Wandelzoekpagina uitgeroepen tot de mooiste wandeling van Nederland. Tijdens deze 13 kilometer lange wandeling beklim je eerst de Markelose Berg en daarna nog de lagere pieken van de Kattenberg en De Hulpe.
Dat bergwandelen in Nederland populair is wisten we op de uitgeverij natuurlijk al veel langer. Geen enkele gids is zo succesvol als onze allereerste wandelgids De mooiste bergwandelingen van Nederland (waarvan onlangs de vierde druk verscheen). Een aanrader voor wie van bergwandelen houdt maar geen tijd heeft om iedere keer naar Zwitserland te reizen. Een mooie aanvulling op Wandelen op de Twentse Wallen.  


Twaalf Twentse tochten
Via een initiatief van VVV Goor kwam Truus al in 2012 met onze uitgeverij in aanraking. Dat initiatief om een boekje met wandelingen rondom Goor te maken liep op niets uit maar het contact met de uitgeverij was al gelegd. Op de uitgeverij - toen nog op het oude station van Delden gevestigd - hadden we al wel door dat Truus de wandelaar goed wegwijs kon maken in Twente. En zo zag op 10 april 2014 haar wandelgids Twaalf Twentse tochten het levenslicht. Voormalig burgemeester Sijbom van Losser praatte de presentatie (en de bijbehorende wandeling) aan elkaar op het mooiste terras van Twente bij landgoedhotel De Wilmersberg in De Lutte. Truus heeft haar contacten ...