TwitterFacebook

CONTACT

NIEUWSBRIEF

MEELOPEN

WIN AL ONZE WANDELGIDSEN

Nieuwsbrief 23-07-2020

Wandelen buiten de binnenstad van Zwolle
We hebben er weer eentje bij!

In deze fraaie gids neemt ervaren routemaker en wandelgidsenschrijver Marycke Janne Naber je mee op een tiental rondwandelingen door haar woonplaats. 

De binnenstad van Zwolle, in de Middeleeuwen een Hanzestad, daarna een vestingstad met nog rondom de stadsgracht, is prachtig. Maar ook de buitenwijken en het buitengebied met rivieren, weteringen en havezaten zijn de moeite waard. Zwollenaren worden Blauwvingers genoemd, maar als een van de groenste steden van Europa bevat Zwolle ook een aantal groene vingers van het buitengebied naar de binnenstad. Twee routes voeren over de grens van de gemeente en één ervan zelfs over die van de provincie: naar het pittoreske Hattem. 

De wandelingen variëren van 11 tot 20 km en zijn voorzien van uitgebreide achtergrondinformatie, een duidelijke routebeschrijving en een routekaartje. Naast wandelgenot biedt de gids een uitgelezen mogelijkheid om de stad in al haar geledingen te leren kennen. Een feest van herkenning voor de blauwvingers en een ware ontdekkingsreis voor wie niet bekend is in Zwolle.

BESTEL DEZE GIDS MET KORTING ...

Wandelen buiten de binnenstad van Zwolle verschijnt pas 10 augustus maar kan nu al besteld worden voor slechts € 10,- (na 10 augustus geldt de landelijke winkelprijs van € 16,95). Een kortingscode is niet nodig! En als u tegelijk nog een tweede gids (dezelfde óf een andere) bestelt betaalt u geen verzendkosten! Uw (eventueel gecombineerde) bestelling wordt z.s.m. ná 10 augustus verstuurd.  

De maker
Marycke Naber kan het maar niet laten. Het liefste wat ik doe is routes maken zegt ze regelmatig tegen ons. En terwijl ze nog bezig is met de ene gids maakt ze al weer plannen voor de volgende. Nu richt Marycke haar pijlen op Groningen. Dat is een interessante stad en maar een uurtje met de trein vanaf Zwolle. Marycke schreef eerder voor ons Twentse kruistochten, Romeinse veldtochten (samen met Ester Smit, uitverkocht), De mooiste landgoedwandelingen in Salland en De mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek. En op www.naberpaden.nl vind je nog veel meer wandelroutes van haar hand.

Wandelen buiten de binnenstad van ...
Onze reeks met buitenstadwandelgidsen groeit gestaag. We zijn blij dat we weer een deeltje aan deze mooie collectie kunnen toevoegen. Wandelaars die eerst huiverig waren voor stadswandelingen zijn na één of twee van de buitenstadgidsen helemaal om. Zelfs steden die op het eerste gezicht wat minder boeiend lijken blijken de moeite van een aantal verkennende wandelingen meer dan waard. Na Utrecht, Leiden (uitverkocht) Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Eindhoven, Arnhem en Nijmegen zijn we blij dat we nu weer een mooie stad aan de reeks kunnen toevoegen. De voordelige Buitenstadbox is een aantrekkelijke mogelijkheid om al die steden te leren kennen.

Altijd actueel op Wandelzoekpagina
Het is met wandelgidsen net als met levensmiddelen: ze zijn aan bederf onderhevig. Wat vandaag nog klopt kan morgen fout zijn want er wordt wat af veranderd in het Nederlandse landschap. Onze auteurs hebben er een dagtaak aan om al die routes voor hun wandelaars actueel te houden. Op Wandelzoekpagina houden veel van onze auteurs hun routes nauwkeurig bij. Sinds kort tref je bij veel wandelingen in onze gidsen een QR-code aan die direct verwijst naar de actuele gegevens op Wandelzoekpagina. Daar kun je gratis-en-voor-niets terecht voor actuele routebeschrijvingen, GPS-tracks en topokaartjes. Service van de zaak (en van Wandelzoekpagina).