TwitterFacebook

CONTACT

NIEUWSBRIEF

MEELOPEN

WIN AL ONZE WANDELGIDSEN

Nieuwsbrief 11-03-2021

Hoe dichter bij Dordt hoe rotter het wordt! Het is een oude zinspeling die bijna iedereen kent en die bewoners van Dordrecht tot vervelens toe moeten aanhoren. Wie gaat googelen komt verschillende verklaringen tegen.

Wij gingen zelf maar eens kijken en stuurden Loek en Irene Heskes naar Dordt en omgeving - de Drechtsteden - om er te gaan wandelen. Dat werd een boeiende ontdekkingsreis want Dordrecht en omgeving hebben veel te bieden. Ze doen verslag in onze nieuwe gids Wandelen buiten de binnenstad van Dordrecht. Het is het tiende deeltje in onze buitenstad-reeks.

Centraal in deze gids staat Dordrecht met zijn mooie oude binnenstad en gelegen aan de oevers van de Merwede. De rivier vormt een levendig front en er komt nooit geen schip voorbij.

Vanaf de Merwekade in Dordt kun je met de Waterbus alle kanten uit. Ook in de omringende plaatsen is veel te zien, zowel qua erfgoed als cultuur en natuur en altijd is de rivier dichtbij. Wat ons betreft mag de stelling aangepast worden, want wij ontdekten hoe dichter bij Dordt, hoe mooier het wordt ...

BESTEL DEZE GIDS MET KORTING ...

Wandelen buiten de binnenstad van Dordrecht verschijnt pas 6 april maar kan nu al besteld worden voor slechts € 12,50 (na 6 april geldt de landelijke winkelprijs van € 16,95). Een kortingscode is niet nodig! En als u tegelijk nog een tweede gids (dezelfde óf een andere) bestelt betaalt u geen verzendkosten! Uw (eventueel gecombineerde) bestelling wordt z.s.m. ná 6 april verstuurd.

Bekijk ook onze aantrekkelijke Buitenstadbox: 9 mooie stadswandelgidsen voor maar 90 euro!

Ten zuiden van Dordt
Ten zuiden van Dordrecht ligt een puntje van de Biesbosch. Loek en Irene laten je er in hun Dordtse gids een paar stukjes van zien. Wie bij Moerdijk het Hollandsch Diep oversteekt komt in Brabant uit en daar kun je ook mooi wandelen met de gidsen van auteur Charles Aerssens: Wandelen in het hart van Brabant en De mooiste netwerkwandelingen in Brabant.

Ten noorden van Dordt
Ten noorden van Dordt ligt Rotterdam. Het is ene kwartiertje rijden met de trein. Naar veel leuker is een tochtje met de Waterbus. Je stapt op bij de Merwekade en een klein uurtje later sta je in Rotterdam naast de Erasmusbrug. En daar kun je zo aan de wandel met Wandelen buiten de binnenstad van Rotterdam van auteur Kees Volkers.

Wandelen tussen de rivieren
Wie na Wandelen buiten de binnenstad van Dordrecht nog niet genoeg heeft van al die brede rivieren moet niet naar het noorden of het zuiden reizen maar in het Rivierenland blijven. Rob Wolfs en Ad Snelderwaard laten je in Wandelen door oneindig laagland de mooiste stukjes zien. Maar wie het Rivierenland door en door wil leren kennen bewandelt het Grote Rivierenpad (LAW 6) van Wandelnet: in 282 kilometer van Hoek van Holland naar Kleef.