TwitterFacebook

CONTACT

NIEUWSBRIEF

MEELOPEN

WIN AL ONZE WANDELGIDSEN

Nieuwsbrief 11-07-2022

Wandelen in Gooi en Vechtstreek
.
In deze wandelgids nemen de ervaren routemakers Sietske de Vet en Ad Snelderwaard je mee naar een van de mooiste en afwisselendste streken van ons land: het Gooi. Lekker centraal gelegen in het midden van ons land tussen Utrecht en Amsterdam. En ondanks deze grote steden is de natuur volop aanwezig.

De auteurs wijzen je de weg over uitgestrekte heidevelden met grazende schapen en koeien. Ze sturen je langs fraaie buitenverblijven op statige landgoederen. Ze leiden je door bossen, langs plassen, moerassen en riviertjes terwijl je kunt genieten van weidse uitzichten. Maar ze nemen je ook mee naar de stad en maken je deelgenoot van de bijzondere bouwkundige hoogstandjes van Dudok. En ze doen de oude dorpskern van Laren, Huizen en vestingstadje Naarden aan.
Ook de inwendige mens wordt niet vergeten, want bij elke route zijn meerdere horecagelegenheden opgenomen. Naast heldere kaartjes en een degelijke routebeschrijving wijzen de paaltjes van het Wandelnetwerk Gooi en Vecht je de weg.

De gids is mede mogelijk gemaakt door Visit Gooi en Vecht.

BESTEL DEZE GIDS MET KORTING ...

Wandelen in Gooi en Vechtstreek verschijnt pas 8 augustus maar kan nu al besteld worden voor slechts € 12,95 (na 8 augustus geldt de landelijke winkelprijs van € 17,95). Een kortingscode is niet nodig! En als u tegelijk nog een tweede gids (dezelfde óf een andere) bestelt betaalt u geen verzendkosten! Uw (eventueel gecombineerde) bestelling wordt z.s.m. ná 8 augustus verstuurd.

Sietske de Vet
Het Gooi, dat is mijn achtertuin. Ik ben geboren in Hilversum en groeide er op. Al vroeg namen mijn ouders me mee op hun wandel- en fietstochten door het Gooi. Dankzij hen leerde ik het afwisselende landschap waarderen. Vele jaren later zijn de rollen omgedraaid: nu neem ik mijn moeder mee voor een rondje Hoorneboeg of Gooilust. Als routemaker en tekstschrijver gaat een lang gekoesterde wens in vervulling: een eigen wandelgids van het Gooi! 

Eerdere gidsen van Sietske de Vet bij onze uitgeverij:
De mooiste bergwandelingen van Nederland
De mooiste eilandwandelingen van Nederland
Vorstelijk wandelen


Ad Snelderwaard
Ik groeide op tussen groene weilanden en als ik nu Amsterdam uit wil, dan ligt het Groene Hart om de hoek. Als ik wat anders wil, ga ik naar het Gooi. Iéts verder weg, maar dan heb ik meteen glooiende heidevelden, oude bossen of weids water om me heen. Toen Sietske en ik een gebied zochten om samen een wandelgids te maken, was de keuze snel gemaakt: tussen onze woonplaatsen in en een eldorado voor wandelaars!

Eerdere gidsen van Ad Snelderwaard bij onze uitgeverij:
Vorstelijk wandelen
Wandelen door oneindig laagland
Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug


Waterschapswandelen
In de zomervakantie zijn we druk in Zuid-Holland met de voorbereidingen van een nieuwe wandelgids in het beheersgebied van Waterschap Hollandse Delta: het gebied van de Zuid-Hollandse Eilanden. Cock Hazeu zette in 2019 het waterschapswandelen op de kaart met de gids Wandelen in Delfland. In 2020 maakte hij samen met Peter Kuiper Wandelen in Rijnland en afgelopen jaar verscheen van hen Wandelen in Schieland en de Krimpenerwaard. De aankomende gids Wandelen in de Hollandse Delta vult deze trilogie mooi aan. Wie van de oer-Hollandse combinatie van land en water houdt kan met de gidsen van Cock en Peter zijn hart ophalen!