TwitterFacebook

CONTACT

NIEUWSBRIEF

MEELOPEN

WIN AL ONZE WANDELGIDSEN

Nieuwsbrief 05-11-2020

Wandelen in het (Overijsselse) Vechtdal
Niet wijds, niet groots, maar weergaloos, dichtte Dalfsenaar Koos Geerds over zijn geliefde Vecht. Beter konden wij het niet onder woorden brengen, want zodra dit regenwaterriviertje zich over de Duitse grens ons land inslingert toont het zich in al haar pracht. Als fotograaf, wonende in het Vechtdal, wist Max de Krijger al wandelend deze schoonheid vast te leggen. In deze gids neemt hij de wandelaar mee door de velden met majestueuze loofbomen en langs rietkragen vol zingende vogels. In twaalf verschillende rondjes wandelen we stroomafwaarts, bezoeken schilderachtige plaatsjes als Vilsteren en Beerze, struinen over de heide aan de voet van de Lemelerberg en kijken vanaf de top tot ver voorbij Zwolle. Hij vertelt ons over buurtschappen die al eeuwen vriendelijk slapend aan het water liggen en met hem doorkruisen we de Sahara, een zandverstuiving bij Ommen die haar naam eer aandoet. Alles is voorzien van veel praktische informatie over horeca, openbaar vervoer en overnachtingsmogelijkheden en overzichtelijke routekaartjes.

BESTEL DEZE GIDS MET KORTING!

Wandelen in het Vechtdal anders verschijnt pas 23 november maar kan nu al besteld worden voor slechts € 10,- (na 23 november geldt de landelijke winkelprijs van € 16,95). Een kortingscode is niet nodig. En als u tegelijk nog een tweede gids (dezelfde óf een andere) bestelt betaalt u geen verzendkosten. Uw (eventueel gecombineerde) bestelling wordt z.s.m. ná 23 november verstuurd. 

De maker
Max de Krijger is schrijver en fotograaf en woont in het Vechtdal. Hij schrijft in verschillende wandelbladen en in wandelbijlagen van kranten waarin hij de lezer meeneemt op zijn wandelingen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij er als natuurliefhebber regelmatig in zijn eigen buurt op uit trekt. En als fotograaf weet hij precies waar en wanneer je moet zijn voor de fotogeniekste plekjes. Een paar jaar geleden besloot hij te beginnen aan een wandelgids. Niet op de geijkte paden, maar kronkelend door de bossen en langs bolle akkers. Net zoals rivier de Vecht zelf. 

Het (Overijsselse) Vechtdal
De rivier de Vecht staat garant voor misverstanden. In deze gids gaat het over de Overijsselse Vecht. Die plaatsaanduiding wordt erbij gezet, omdat een veel korter en jonger onbetekenend riviertje in Utrecht dezelfde naam heeft. Die 42 kilometer lange rivier in Utrecht ontstond slechts 2.600 jaar geleden. Toen stroomde de Overijsselse rivier al vele duizenden jaren door het -in de laatste ijstijd gevormde- dal. Het ijs had klei, keileem en zand voor zich uitgeschoven en schiep zo het prachtige gevarieerde landschap waar we nu nog altijd van kunnen genieten. Bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg kun je terecht voor heel veel informatie over flora en fauna in het Vechtdal.


Wandelen buiten de binnenstad van Zwolle
Vanaf het hoogste punt dat we in deze nieuwe gids aandoen, de Lemelerberg, trilt op een warme zomerdag de grote stad al aan de einder. Daar mondt de Overijsselse Vecht uit in het Zwarte Water. Zwolle! En Zwolle is een bezoek meer dan waard. Marycke Naber maakte er een mooie wandelgids over in de reeks Wandelen buiten de binnenstad van ...
Als het Vechtdal te drassig en te modderig is is een wandeling door Zwolle een goed alternatief. Ken je Zwolle al? Bekijk dan onze andere stadswandelgidsen of bestel de Buitenstadbox voor weinig.