TwitterFacebook

CONTACT

NIEUWSBRIEF

MEELOPEN

WIN AL ONZE WANDELGIDSEN

Nieuwsbrief 25-06-2020

Wandelen in het Rijk van Nijmegen
Onze grote voorganger en wandelende dominee Jacobus Craandijk hield in de negentiende eeuw al een vlammend pleidooi voor een goede wandelgids voor deze contreien. Daar is in den omtrek van Nijmegen veel te zien. Een goede wandelgids is onmisbaar voor wie zooveel mogelijk wil genieten.
Ons binnenste buitenland, zo wordt het Rijk van Nijmegen ook wel genoemd. En terecht, want op weinig plekken in Nederland is de landschappelijke variatie zo groot. Een land met hoge heuvels en lage uiterwaarden op de rand van Duitsland. Een land met bossen, verstilde vennen, steile heuvels, uitgestrekte heidevelden, glooiende velden en polders rondom de Waal. Met bekende hoogtepunten als de Duivelsberg, het Filosofendal, de Elyzeese Velden, de Overasseltse Vennen en de Ooijpolder.

Een gids met Trage Tochten in het Rijk van Nijmegen stond al lange tijd op het verlanglijstje van Rob Wolfs en Rutger Burgers. Met deze gids hebben ze hun Trage Tochten reeks weer met een fantastisch deeltje uitgebreid.

Een uitgelezen gids voor Vierdaagselopers die door de coronacrisis van hun vertrouwde reis naar Nijmegen dachten te moeten afzien. Nijmegen afraffelen in 4 dagen is niet meer nodig. Met deze gids kun je minstens 15 volle dagen genieten van al het moois in het Rijk van Nijmegen.

BESTEL DEZE GIDS MET KORTING ...

Wandelen in het Rijk van Nijmegen verschijnt pas 12 juli maar kan nu al besteld worden voor slechts € 10,- (na 12 juli geldt de landelijke winkelprijs van € 16,95). Een kortingscode is niet nodig! En als u tegelijk nog een tweede gids (dezelfde óf een andere) bestelt betaalt u geen verzendkosten! Uw (eventueel gecombineerde) bestelling wordt z.s.m. ná 12 juli verstuurd.

De makers
Rob Wolfs en Rutger Burgers zijn door de wol geverfde route-makers. De afgelopen decennia brachten zij in heel Nederland al de mooiste wandelpaden in kaart. Hun Trage Tochten zijn inmiddels een begrip in de wandelwereld. Deze Trage Tochten kenmerken zich door een hoge zandpadgarantie. Als het even kan verkiezen zij onverharde paden boven asfalt. Overal in Nederland weten deze mannen inmiddels de mooiste plekjes te vinden. Een gids voor het Rijk van Nijmegen stond al lange tijd op het verlanglijstje van beide mannen.

Wandelen buiten de binnenstad van Nijmegen
Voor wie even geen zin heeft in al die onverharde paden hebben wij nog een ander mooi gidsje voor de Keizerstad: Wandelen buiten de binnenstad van Nijmegen. Sterauteur Kees Volkers voert de wandelaar door het veelzijdige Nijmegen en verhaalt van Romeinen, Duitsers, industriëlen en pelgrims. In acht wandelingen ontdekt de wandelaar dat Nijmegen naar iedere windrichting een geheel eigen gezicht heeft. Met zijn achtergrond als journalist en omgevingshistoricus schetst Volkers een boeiend cultuurhistorisch plaatje van de stad. Eerder schreef Kees wandelgidsen over Utrecht, Rotterdam en Eindhoven.

De Zandpadgarantiebox
De gidsen van onze auteurs Rob Wolfs en Rutger Burgers - alias het Trage Tochten Team - bevatten alleen maar wandelingen die voor minstens 70% onverhard zijn. Met Wandelen in het Rijk van Nijmegen voegt het tweetal weer een deeltje toe aan de Zandpadgarantiebox. De box bevat inmiddels elf deeltjes met de mooiste Trage Tochten uit heel Nederland en is te koop voor honderd-en-tien euro. Dat betekent ruim 40% korting. De Zandpadgarantiebox is een must-have voor allen die graag onverhard willen genieten van de natuur en bij thuiskomst het zand uit hun schoenzolen willen kloppen.