TwitterFacebook

CONTACT

NIEUWSBRIEF

MEELOPEN

WIN AL ONZE WANDELGIDSEN

Nieuwsbrief 29-03-2019

Wandelen buiten de binnenstad van Nijmegen

Kees Volkers is naast begenadigd cultuurhistoricus inmiddels ook geroutineerd stadswandelaar. Na Utrecht, Rotterdam en Eindhoven voert hij de wandelaar door het veelzijdige Nijmegen en verhaalt hij van Romeinen, Duitsers, industriëlen en pelgrims.

In acht wandelingen ontdekt de wandelaar dat Nijmegen naar iedere windrichting een geheel eigen gezicht heeft. Naar het oosten de prachtige Elyzeese Velden op de stuwwal, naar het zuiden de universiteit en de Goffert. Naar het westen het industrieel erfgoed en het hippe Honigcomplex en over de rivier naar het Noorden de prachtige bruggen over de Spiegelwaal en de nieuwe wijk de Waalsprong.

Een duidelijke routebeschrijving, een routekaartje en heel veel informatie over alles wat je onderweg tegenkomt maken deze gids tot een feest van herkenning voor de Nijmegenaar en een heuse ontdekkingstocht voor hen die er nieuw zijn.

BESTEL DEZE GIDS MET KORTING!

Wandelen buiten de binnenstad van Nijmegen verschijnt pas 19 april maar kan nu al besteld worden voor slechts € 10,- (na 19 april geldt de landelijke winkelprijs van € 16,95). Een kortingscode is niet nodig! En als u tegelijk nog een tweede gids (dezelfde óf een andere) bestelt betaalt u geen verzendkosten! Uw (eventueel gecombineerde) bestelling wordt z.s.m. ná 19 april verstuurd.

NB Bekijk ook de Buitenstadbox en de (nieuwe) ODW-box

De maker
Kees Volkers (1954) is journalist, publicist, onderzoeker en omgevingshistoricus. Hij studeerde historische geografie in Utrecht en werkte jarenlang als (wetenschaps)journalist. Voor overheden doet hij regelmatig onderzoek op erfgoedgebied, onder meer over industrieel erfgoed en beschermde stads- en dorpsgezichten. Voor onze uitgeverij schreef hij eerder gidsen over Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. Dat Volkers niet van de straat is bewijst hij door ook te publiceren over (de historie van) bier en voetbal. Bij onze uitgeverij verscheen Utrecht Hop! Over de biercultuur in de provincie Utrecht

De ODW-box
Wij houden op de uitgeverij wel van variëren en combineren. Naast de bekende Buitenstadbox is er nu ook de ODW-box. Maar waar staat ODW voor? Vraag dat de echte Ernummer. Waar Rotterdammers het geringschattend over 020 hebben hebben Ernummers het over ODW. Bewoners van N. zeggen ook ODW als ze het over A. hebben. Ernummers en Nimwegenaren hebben al sinds mensenheugenis een haat-liefde-verhouding. Met de ODW-box leveren wij een substantiële bijdrage aan het verbeteren van de verstandhouding tussen de beide steden. En dat voor maar 20 euro!

Workshop Wandelen met je Smartphone
Rob Wolfs en Rutger Burgers, makers van de Trage Tochten, gaan een serie workshops organiseren om wandelaars meer vertrouwd te maken met het gebruik van de smartphone. Je leert hoe je een route in de app activeert en hoe je navigeert op de kaart. Tijdens een wandeling (6-8 km) krijg je uitleg over het oriënteren op basis van de topografische kaart. Verdwalen is verleden tijd.  De eerste workshop is donderdagmiddag 25 april in Arnhem. Deelname kost 25 euro. Meer info en aanmelden kan op Wandelzoekpagina.