TwitterFacebook

CONTACT

NIEUWSBRIEF

MEELOPEN

WIN AL ONZE WANDELGIDSEN

Nieuwsbrief 25-09-2020

Wandelen in RIJNLAND voor maar 10 euro
Ook in het drukke westen van het land zijn geweldige wandel-mogelijkheden! Met deze gids wandel je in het Groene Hart, in de omgeving van Leiden, Bodegraven, Gouda en Zoetermeer. In dit Rijnland stroomt de Oude Rijn. We zijn hier in het Zuid-Hollandse deel van het gebied van hoogheemraadschap Rijnland. De Hollandse steden zijn dichtbij met al hun infrastructuur, en toch wandel je hier in prachtige veenweidepolders en plassengebieden, zoals bij de Reeuwijkse Plassen en om de Braassemermeer. Of je gaat uitwaaien aan de kust van Wassenaar, en combineert dat met het mooie duingebied van Meijendel.

BESTEL DEZE GIDS MET KORTING ...

Wandelen in Rijnland anders verschijnt pas 11 oktober maar kan nu al besteld worden voor slechts € 10,- (na 11 oktober geldt de landelijke winkelprijs van € 16,95). Een kortingscode is niet nodig! En als u tegelijk nog een tweede gids (dezelfde óf een andere) bestelt betaalt u geen verzendkosten! Uw (eventueel gecombineerde) bestelling wordt op 12 oktober verstuurd.

... OF GA ZELF WANDELEN MET COCK EN PETER!

Auteurs Cock Hazeu en Peter Kuiper gaan op vrijdag 23 oktober aan de wandel door Rijnland met hun eigen gids en u kunt mee! Lees hier onder verder of meld u direct hier aan. 

De makers
Cock Hazeu werd op de Dag van de Arbeid geboren in Pijnacker, dicht tegen het Rijnland aan. Hij is econoom en (Leids!) jurist. In zijn vrije tijd is Cock schaker, bridger, hardloper, én fanatiek lange-afstandswandelaar. Toen hij in 2017 kennis maakte met de uitgevers van Gegarandeerd Onregelmatig viel het kwartje: Cock ging mooie, lange wandelroutes ontwerpen in het westen van het land. Peter Kuiper is op Prinsjesdag geboren in Amsterdam, net aan de noordkant van het Rijnland. Peter is Delfts ingenieur en werkte bij TNO en ingenieursbureaus. Nu is hij o.a. beleidsvrijwilliger bij het Wandelnet.

Wandel mee met de auteurs
Op vrijdag 23 oktober gaan Cock Hazeu en Peter Kuiper met hun nieuwe gids aan de wandel over de landgoederen Duivenvoorde en De Horsten op de grens van veen en zand bij Leidschendam. En u kunt mee! De wandeling is 15 km lang. De start is om 11.00 uur bij de Gamma Bouwmarkt in Leidschendam (en met de bus bereikbaar). De wandeling is bijzonder omdat hij twee gebieden en twee grondsoorten combineert: je wandelt zo vanuit het veenweidelandschap de strandwallen op. Deelname kost 22,50 euro en dat is inclusief twee consumpties en een gesigneerd exemplaar van de mooie nieuwe wandelgids. Aanmelden kan op onze website.

Wandelen bij waterschappen
De gids Wandelen in Rijnland kwam tot stand met hulp van hoogheemraadschap van Rijnland. Eerder maakten we gidsen met hoogheemraadschap van Delfland (Wandelen in Delfland) en ook waterschap Scheldestromen deed al bij 2 gidsen (Walcherse wandelingen en Zeeuwse zwerftochten) een duit in het zakje. In de gebieden van deze organisaties valt veel te zien en er is veel te vertellen. In maar weinig andere landen speelt het beheren van water een zo belangrijke rol. Sinds een aantal jaren worden door de waterschappen steeds meer stukken van hun gebied voor de wandelaar ontsloten. Wij hopen dat andere waterschappen hun voorbeeld zullen volgen.