TwitterFacebook

CONTACT

NIEUWSBRIEF

MEELOPEN

WIN AL ONZE WANDELGIDSEN

Nieuwsbrief 24-09-2021

Wandelen in Schieland en Krimpenerwaard
Schieland en de Krimpenerwaard zijn twee grote poldergebieden in het westen van Nederland; de Hollandse IJssel, de Lek, de Vlist en de Rotte stromen door het gebied. Deze regio ligt dicht bij Rotterdam en dus in de Randstad, maar je kan er niettemin prachtig en weids wandelen. In Schieland is de Rotte vaak dichtbij, het veenriviertje dat de naamgever is van Rotterdam. De Krimpenerwaard is vooral weids en stil Hollands boerenland, met tiendwegen, smalle, lange kavels, poldersloten: hoe landelijk kan het zijn?

Auteurs Cock Hazeu en Peter Kuiper werken samen onder het motto Wandelen Dichtbij, met als uitgangspunt: ook in je eigen omgeving, ook in de drukke Randstad, valt prima te wandelen! Als je maar weet waar je moet zijn, en wat er in het landschap te lezen valt. Ook deze wandelgids is daar opnieuw een proeve van.

BESTEL DEZE GIDS MET KORTING ...

Wandelen in Schieland en de Krimpenerwaard verschijnt pas 4 oktober maar kan nu al besteld worden voor slechts € 12,50 (na 4 oktober geldt de landelijke winkelprijs van € 16,95). Een kortingscode is niet nodig! En als u tegelijk nog een tweede gids (dezelfde óf een andere) bestelt betaalt u geen verzendkosten! Uw (eventueel gecombineerde) bestelling wordt z.s.m. ná 4 oktober verstuurd.

De makers
Cock Hazeu werd op de Dag van de Arbeid geboren in Pijnacker, dicht tegen het Rijnland aan. Hij is econoom en (Leids!) jurist. In zijn vrije tijd is Cock schaker, bridger, hardloper, én fanatiek lange-afstandswandelaar. Toen hij in 2017 kennis maakte met de uitgevers van Gegarandeerd Onregelmatig viel het kwartje: Cock ging mooie, lange wandelroutes ontwerpen in het westen van het land. Peter Kuiper is op Prinsjesdag geboren in Amsterdam, net aan de noordkant van het Rijnland. Peter is Delfts ingenieur en werkte bij TNO en ingenieursbureaus. Nu is hij o.a. beleidsvrijwilliger bij het Wandelnet.

Waterschapswandelen
Met deze gids hebben auteurs Cock en Peter nu echt een nieuwe trend gezet: waterschapswandelen. In 2019 nam dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt de eerste waterschapswandelgids Wandelen in Delfland in ontvangst. Het begin was er. In 2020 ontving hoogheemraad Sjaak Langeslag het eerste exemplaar van Wandelen in Rijnland. En nu is dijkgraaf Toon van der Klugt van Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard de gelukkige. Cock en Peter hebben de smaak te pakken. Ze zijn nu bezig met verkenningen in Waterschap Hollandse Delta. Dijkgraaf Jan Bonjer kan alvast een gaatje in zijn agenda vrijhouden!

Wandel mee met de auteurs
Auteurs Cock en Peter nemen u graag mee de polder in. Ze wandelen en vertellen enthousiast hun verhalen. Na anderhalf jaar coronastop pakken ze de draad weer op. Op vrijdag 22 oktober gaan ze wandelen in de Krimpenerwaard. Dan lopen ze wandeling 8 uit de bundel vanuit Stolwijk 15 kilometer door uitgestrekte polders. Op vrijdag 29 oktober verkennen de mannen het Schieland. Ze starten dan in Ommoord met wandeling 2 en lopen 14 kilometer door het Lage Bergse Bos en langs de Rotte. Meelopen kost € 22,50 en dat is inclusief een gidsje en een consumptie aan de start. Aanmelden kan hier.