TwitterFacebook

CONTACT

NIEUWSBRIEF

MEELOPEN

WIN AL ONZE WANDELGIDSEN

Nieuwsbrief 11-02-2021

Afgelopen week hebben de wandelingen in ál onze gidsen binnen één etmaal een complete metamorfose ondergaan. Decors uit onze stadswandelgidsen veranderden in Anton Pieck-achtige taferelen en de dennenbossen uit onze streekwandelgidsen leken zo uit een reclame voor een wintersportgebied geknipt te zijn. Wie zich met Wandelen in Groot Amsterdam in de Kennemerduinen waagde waande zich op een Noorse toendra. Een ijsbeer had in dit landschap niet misstaan.

De koopjesjagers onder ons kunnen de komende week met een uitgewandelde wandelgids gewoon weer gratis opnieuw beginnen: de wandelingen door het winterwonderland zullen compleet anders zijn als dat ze waren!

Maar let wel op! De weg vinden in het bos en op de hei zal een uitdaging zijn in de ongerepte sneeuw. De beloning met zicht op een uitgestrekte sneeuwvlakte zal er echter niet minder om zijn.

Wees voorbereid. Kleed je warm aan met warme wanten en een mooie muts. Neem een thermoskannetje met chocolademelk en een zakflacon met Frau Lappes sportdrank mee om de stemming en de moed er in te houden en vergeet niet te genieten van al het nieuws dat een oude gids je te bieden heeft.

Wie snel reageert kan voor de dooi nog een wandelgids in onze webshop kopen en nog snel een witte wandeling maken. Dezelfde wandeling zal er komende zomer weer heel anders uitzien: twee wandelingen voor de prijs van één dus. De slimme wandelaar is deze week dus spekkoper! Lekker bij de erwtensoep met roggebrood!

De mooiste boswandelingen van Nederland is de enige wandelgids ter wereld met een schaatstocht erin. We zijn benieuwd wie zich komend weekend op het ijs waagt met deze gids. De uitgevers overwegen alle verloven in te trekken om deze route te controleren voor een eventuele volgende druk. In de winter van 2014 konden we deze kano-schaats route samen met auteur Jan Ensing nog in het veld controleren. Dat was misschien wel de basis voor het winnen van de wandeltrofee met deze gids.

Het lijkt zo'n zomers gidsje, maar iedereen die bij de presentatie van Lopen door Limburgs Heuvelland was weet wel beter. Net als afgelopen weekeinde joeg de sneeuw over de Limburgse heuvels en wisten de gasten ternauwernood de skihut te bereiken voor de feestelijke overhandiging van het eerste exemplaar. Met deze gids met 18 Trage Tochten door het Nederlandse hooggebergte kom je ook deze winter wel door. Wel even de stijgijzers meenemen!

Een van de routebeschrijvingen die er nu in het echt niet veel anders uit zal zien dan in de gids is die van de Trage Tocht Hoenderloo uit Wandelen over de onbekende Veluwe. De verkenning ervan vond plaats in februari 2012 over zonovergoten besneeuwde heidevelden. Dus daar moeten we komende zomer nog even naartoe om te ervaren hoe het er zonder sneeuw zal zijn. Ook wel weer iets om naar uit te kijken.